Hulda on naisen etunimi, jolle on ehdotettu kolmea erilaista etymologiaa. Hepreaksi Hulda tarkoittaa kärppää, ja tämän niminen naisprofeetta mainitaan Raamatun Toisessa kuninkaiden kirjassa:
»Niin pappi Hilkia, Ahikam, Akbor, Saafan ja Asaja menivät naisprofeetta Huldan tykö, joka oli vaatevaraston hoitajan Sallumin, Tikvan pojan, Harhaan pojanpojan, vaimo ja asui Jerusalemissa, toisessa kaupunginosassa. He puhuivat hänen kanssaan.»
Toisen teorian mukaan Hulda on Hildan rinnakkaismuoto ja juontuu siten muinaisskandinaavin taistelua tarkoittavasta sanasta hildr. Saksassa ja Skandinaviassa huld tarkoittaa lempeyttä, suopeutta ja uskollisuutta.
Huldan päivä oli 20. helmikuuta suomalaisessa nimipäiväkalenterissa vuosina 1908–1928 ja Luulajan suomenkielisessä kalenterissa vuosina 1901–1918. Ortodoksisessa kalenterissa Huldan päivä on edelleen joulua edeltävänä sunnuntaina.
Digi- ja väestötietoviraston nimipalvelun mukaan Hulda-nimen on vuoden 2019 loppuun mennessä saanut 6 168 naista, joista huomattava enemmistö on syntynyt 1800-luvun lopulla tai 1900-luvun kahden ensimmäisen vuosikymmenen aikana. 1800-luvun lopulla Hulda nousi Suomessa muotinimeksi ilmeisesti vuonna 1877 arkkiveisuna julkaistun laulun Hjalmari ja Hulda saaman suosion takia.